Loading...
E-health & trends2017-02-02T00:51:51+00:00

E-health & trends: wat is e-health?

Laatste update: jan 2017 – leestijd 1-2 minuten

Wat is e-health?

Wat is e-health? Om duidelijkheid hierin te scheppen heeft de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) (voorheen Raad voor Volksgezondheid en Zorg) het begrip al in 2002 als volgt gedefinieerd:

“E-health is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, en met name internet-technologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren” (RVZ 2002).

E-health is booming!

In navolging van wearables (zie ook E-health & trends: wearables) met gezondheidsapps is e-health bijzonder populair. Veel bedrijven zijn bezig om gezondheid, health, ict en internet met elkaar te verbinden om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen.

Overheid verwacht veel van e-health

De overheid verwacht veel van de inzet van de nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Internet en ICT moeten eraan bijdragen dat de gezondheidszorg betaalbaar en van kwalitatief hoog niveau blijft. De ontwikkelingen hebben invloed op de manier van werken, de communicatie en de inhoud van de zorg.

E-health levert al belangrijke bijdrage zorg

Tegenwoordig levert e-health al een belangrijke bijdrage in de zorg: gezondheidsapps in combinatie met smartphones (bloeddruk meten, bloedsuikers meten enz) videoconsulten met artsen, doorgeven van bloedwaarden in apps, alerts, medicatieondersteuning, monitoring van chronische ziekten en e-coaching enz. In de toekomst zal dit alleen maar toenemen.

De impact van e-health is recent nog eens duidelijk geworden: “door de website thuisarts.nl zijn 12% minder consults nodig bij de huisarts”. Smart industry wordt de toekomst!

Bron: www.knmg.nl, RVS 2002, www.thuisarts.nl

Wat vindt u van deze informatie?

Gemiddelde score / 5. Resultaten

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website goed werkt. Ok