Loading...
Gezondheidsbevordering werkplek & algemeen2017-02-11T23:47:44+00:00

Ongezonde leefstijl werknemers

Laatste update: jan 2017 – leestijd 2-4 minuten

Ongezonde leefstijl werknemers: overheid neemt maatregelen

Inzetten op preventie van ongezonde leefstijl is voor de Nederlandse overheid van grote waarde, omdat investeren in preventie loont (zie ook Preventie). De overheid is van mening dat het bevorderen van gezondheid van burgers niet alleen een verantwoordelijkheid is van de overheid, maar in “alle verschillende settings kan plaatsvinden waarin burgers functioneren”.

De meeste Nederlanders hebben een baan in loondienst. Daarom is het van groot belang voor de overheid om het bedrijfsleven, maar ook het onderwijs en lokaal bestuur mee te krijgen in gezondheidsbevordering op het werk (GBW). In totaal hebben 27 werkgeverspartijen Het Convenant Gezond Gewicht ondertekend. Het doel van het convenant is om meer aandacht te krijgen voor gezonde leefstijl en het terugdringen van overgewicht en obesitas (zie ook Overgewicht en Preventie & overgewicht). De rijksoverheid heeft voor werkgevers fiscaal aantrekkelijke stimuleringsmaatregelen ontwikkeld.

UK en VS pioniers op het gebied van gezondheidsbevordering

Overheden, maar vooral bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten lopen voorop op het gebied van gezondheidsbevordering op het werk en leefstijl. Nieuwe interventies, technologieën en trends in gezondheid worden daar ontwikkeld. Het Amerikaanse bedrijfsleven loopt als het gaat om preventie voorop ten opzichte van Nederland. Veel Amerikaanse bedrijven bieden hun werknemers bedrijfsfitness, Health programma’s en voedingsadvies aan.

“Afvallen of ontslag”!

Daarin gaan zij ook een stuk verder dan in Nederland: Volkswagen USA heeft bijvoorbeeld voor het openen van een nieuwe fabriek “te dikke” werknemers verplicht om een leefstijlinterventie training te volgen. Of een andere Amerikaanse werkgever heeft 150 dikke werknemers voor een keuze gesteld: afvallen of ontslag!

In Nederland minder consequenties ongezonde leefstijl werknemers

Zover gaat het in Nederland (nog) niet, maar er is jurisprudentie bekend over uitzonderlijke situaties omtrent ongezonde leefstijl van werknemers. Zo is er een “te dikke” scheepskok ontslagen (ontslagreden uiteindelijk verstoorde arbeidsrelatie mede veroorzaakt door overgewicht) en een geblesseerde vrachtwagenchauffeur is niet volledig doorbetaald tijdens zijn “ziekte”. Werknemers hebben er ook steeds minder moeite mee als hun werkgever werknemers aanspreken op hun (ongezonde) leefstijl.

Toch blijft het een moeilijke morele kwestie: overheden en werkgevers mogen burgers en werknemers niet dwingen om een gezonde leefstijl aan te nemen (wet gelijke behandeling); burgers en werknemers blijven vrij in hun eigen keuzes. Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) heeft onderzoek gedaan naar de leefstijlbeïnvloeding op de werkvloer. Zij pleiten voor “goede en duidelijke afspraken tussen werkgevers en werknemers over leefstijlbeïnvloeding op de werkvloer”.

Bron: CEG 2016, RIVM 2010a, RIVM 2010b

Wat vindt u van deze informatie?

Gemiddelde score / 5. Resultaten

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website goed werkt. Ok