Loading...
Over Vitaliteitinzicht.nl2018-12-14T13:07:52+00:00

Over Vitaliteitinzicht.nl

De expertise van Vitaliteitinzicht.nl is informatiemanagement. Vitaliteitinzicht.nl biedt de meest actuele informatie en de nieuwste inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek over vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en gezondheid.

De informatie geeft praktische en bruikbare informatie voor en over vitaliteitsmanagement die positieve effecten hebben op organisaties en medewerkers.

Vitaliteitinzicht.nl baseert de informatie op onderzoeksresultaten van gerenommeerde onderzoekinstituten, zoals TNO, RIVM, SCP, CPB, Gezondheidsraad, Surgeon General, WHO en uit artikelen in onderzoeksliteratuur, zoals The Lancet, JAMA en BMJ.

Er zijn 13 samenhangende thema’s over vitaliteitsmanagement en duurzame inzetbaarheid uitgewerkt. Overzichtelijk en in heldere taal met bronvermelding!

De missie

“Vitaliteitinzicht.nl maakt organisaties gezonder en vitaler door kennisdeling over vitaliteitsmanagement. De inzetbaarheid van medewerkers en organisaties wordt vergroot, zodat succesvol wordt geanticipeerd op toekomstige uitdagingen van de arbeidsmarkt.”

Waarom investeren in vitaliteitsmanagement?

“Automatisering, vergrijzing en vergroening veranderen de arbeidsmarkt”

De wereld verandert: automatisering, vergrijzing en vergroening zijn belangrijke thema’s die voor grote uitdagingen zorgen. De veranderingen hebben consequenties over hoe wij ons werk nu al en zeker in de toekomst gaan organiseren.

Technologie, ict en internet: “smart industry”, gaan nog meer een cruciale rol spelen.

Aanpassingsvermogen en beweging zijn belangrijk

Er worden hogere eisen gesteld aan medewerkers. Dat vraagt veel van bedrijven en medewerkers: aanpassingsvermogen en beweging! Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn dé antwoorden op deze vragen om uitdagingen succesvol aan te kunnen gaan.

Investeren in vitaliteitsmanagement loont!

Elke geïnvesteerde euro betaalt zicht terug: de return-on-investment (ROI) ligt tussen de 1,27 tot 5,56. Dit betekent dat het investeren van 1 euro, ten minste 1,27 euro tot 5,56 euro oplevert. Investeren in vitaliteitsmanagement loont!

Voordelen werknemers: vitaler en productiever

Vitaliteitsmanagement zorgt voor gezonde, vitale en productievere werknemers.

Voordelen werkgevers: aanzienlijke verbetering bedrijfsresultaten

Werkgevers kunnen aanzienlijke verbeteringen verwachten in bedrijfsresultaten. Vitaliteitsmanagement zorgt voor een hogere productiviteit, minder verzuim, een beter bedrijfsimago en veiligere werkomgeving (zie ook GBW).

Bron: Chapman 2012, Goetzel 2014.

Kernwaarden

Transparant

Transparant en eerlijk over vitaliteitsmanagement met bronvermelding

Innovatie

Alléén de nieuwste wetenschappelijke inzichten over vitaliteitsmanagement.

Betrokken

Vitaliteitinzicht zorgt voor inspiratie en nieuw elan in organisaties.

Waarde creëren

Resultaten van vitaliteitsmanagement inzichtelijk. Investeren in vitaliteit loont!

Ik ben Vitaliteitinzicht.nl

Reint Ramaker
Reint RamakerVitaliteitsmanager/HR-professional
Ik ben Reint Ramaker: vitaliteitsmanager en HR-professional. Ik ben de oprichter en initiatiefnemer van Vitaliteitinzicht.nl

Na meerdere HR functies heb ik na mijn tweede HBO opleiding Sport, Gezondheid en Management mij meer toegelegd op vitaliteit, verzuim en duurzame inzetbaarheid.

Investeren in gezonde en vitale werknemers loont! Bedrijven behalen betere resultaten en zijn onderscheidend.

Ik wil graag mijn kennis delen om de toegevoegde waarde van vitaliteit en gezondheid inzichtelijk te maken door de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Wat vindt u van deze informatie?

Gemiddelde score / 5. Resultaten

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website goed werkt. Ok