Loading...
Verzuim & soorten verzuim2017-02-04T00:03:44+00:00

Verzuim & soorten verzuim

laatste update nov 2016 – leestijd 1-2 minuten

Vier soorten verzuim

In verzuimonderzoek wordt nog steeds vaak de indeling van Philipsen (1969) gebruikt. Hij onderscheidt drie soorten verzuim:

1. Wit verzuim (25% van alle meldingen)

Er is sprake van ziekte of gebrek: een werknemer moet zich wel ziek melden. Er is een noodzaak tot verzuim (griep met koorts of een ingreep in het ziekenhuis).

2. Grijs verzuim (circa 70% van alle meldingen)

Grijs verzuim is lastig te definiëren, omdat gedrag, verzuimcultuur en de verzuimdrempel een rol spelen. Er zijn geen duidelijk aantoonbare gezondheidsproblemen vast te stellen, maar de werknemer meldt zich wel ziek (subjectieve gezondheidsbeleving).

“Wanneer twee werknemers dezelfde klacht hebben, kan het zijn dat de één zich ziek meldt terwijl de ander probeert te werken”. Gedrag, verzuimcultuur en de verzuimdrempel zijn cruciaal hierin”.

Een ander voorbeeld van grijs verzuim is dat de aanleiding voor de ziekmelding wel legitiem kan zijn, maar de duur niet meer (extra dag uitzieken met griep).

3. Zwart verzuim (5% van alle meldingen)

Er is geen reden om aan te nemen dat er gezondheidsklachten zijn. De werknemer kan werken, maar besluit om zich ziek te melden (bijvoorbeeld: een werknemer krijgt geen verlof, waar hij wel om heeft gevraagd).

4. Roze verzuim

Roze verzuim is een betrekkelijk nieuwe term. Dit houdt in dat de werknemer écht ziek is, maar wel komt werken (presenteïsme). Zie ook Verzuim & recessie. Het roze verzuim brengt extra risico’s met zicht mee. Er bestaat de kans dat deze werknemer de andere werknemers aansteekt (griep) en de productiviteit ligt lager. Echter bij ernstigere aandoeningen, zoals een depressie of burn out, kunnen de gevolgen veel groter zijn voor zowel de werknemer als de werkgever. Het herstel van een depressie of een burn out duurt veel langer en de productiviteit ligt (ongemerkt) een langere periode een stuk lager.

Bron: Philipsen 1969.

Wat vindt u van deze informatie?

Gemiddelde score / 5. Resultaten

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website goed werkt. Ok