Loading...
Verzuimkenmerken2017-02-04T15:01:48+00:00

Verzuim & algemeen: verzuimgedrag

Laatste update: jan 2017 – leestijd 1-2 minuten

Iedereen is wel een ziek!

Iedereen is wel eens ziek! Dat is ook niet erg. Bij 40 graden koorts of een ingreep in het ziekenhuis is een ziekmelding op zijn plaats.

De situatie hierboven laat geen discussie mogelijk. Maar er zijn ook ziekmeldingen waarbij een ziekmelding niet legitiem is of waar je op z’n minst vragen bij kunt hebben. Het bekende grijze gebied. Daarin is veel winst te behalen voor de werkgever, omdat verzuimgedrag van mensen een grote rol hierin speelt. Waarom meldt de ene werknemer zich ziek en loopt de ander door met dezelfde klachten?

Verzuimgedrag bij ziekmelding: verschillende factoren spelen mee

Verzuimgedrag is een complexe aangelegenheid. Het is een samenspel van verschillende factoren, die een werknemer doet besluiten om zich ziek te melden. Daarbij kun je denken aan: onvrede over de werkzaamheden, een recessie, het type contract, veel reistijd, een slechte leidinggevende of slechte arbeidsvoorwaarden enzovoort. Al deze factoren wegen mee bij een ziekmelding van een werknemer, vooral in het grijze gebied.

Verzuimkenmerken gaan over verzuimcijfers en over de factoren die van invloed zijn op het ziekteverzuim. Op een aantal kan een werkgever beleid voeren of hij kan er op anticiperen. De aandacht voor verzuimmanagement wordt steeds belangrijker. Het speelt een grote rol in het spanningsveld tussen belastbaarheid en de werkdruk die een werknemer aan kan.

Een werkgever krijgt het verzuim die hij verdient!

“Een werkgever krijgt de werknemers die zij verdient”, is een bekende uitspraak. Dit geldt voor een deel ook voor het verzuim en het verzuimgedrag!

Wat vindt u van deze informatie?

Gemiddelde score / 5. Resultaten

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website goed werkt. Ok